A tálalás művészete

Az új tanév kezdetével érdemes új inspirációkat keresni a desszertek terén, hogy lenyűgözzük vendégeinket és kihasználjuk a legújabb trendeket.

Ehető virágok használata

Az ehető virágok egyre népszerűbbek a desszertek világában. Nemcsak látványosak, hanem finom ízt is adhatnak az édességeknek. Használhatunk levendulát, rózsaszirmokat vagy akár ibolyát is. Ezek a virágok gyönyörű színeikkel és finom illatukkal igazán különlegessé teszik a desszerteket. Próbáljunk meg például egy egyszerű panna cottát feldobni néhány ehető virággal, és figyeljük meg, milyen hatást érünk el!

Textúrák és rétegek játékossága

A különböző textúrák és rétegek kombinálása látványos és izgalmas desszerteket eredményezhet. Gondoljunk például egy pohárkrémre, ahol az alján ropogós kekszmorzsa, felette krémes réteg, majd friss gyümölcsök és hab található. Az ilyen desszertek nemcsak ízletesek, hanem látványosak is, hiszen a különböző rétegek színei és textúrái egymást erősítik.

Modern tálalási technikák

A modern tálalási technikák, mint például a dekonstruktív tálalás, új dimenziót adhatnak a desszerteknek. Ahelyett, hogy hagyományosan tálalnánk egy süteményt, próbáljuk meg külön tálalni az egyes összetevőket, és engedjük, hogy a vendégek maguk állítsák össze a desszertet. Ez nemcsak érdekes élményt nyújt, hanem lehetőséget ad arra is, hogy mindenki a saját ízlése szerint variálja az összetevőket.

Színkavalkád a tányéron

A színek használata fontos eleme a desszertek tálalásának. Használjunk friss gyümölcsöket, színes krémeket, vagy akár természetes ételfestékeket, hogy igazán szemet gyönyörködtető desszerteket készítsünk. A színkavalkád nemcsak vonzóbbá teszi az édességeket, hanem életet is visz az asztalra.

Kedves Szülők!

Előre is köszönjük, ha adójuk 1%-ával támogatják iskolánk fenntartóját, a GOURMAND Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakképzési Alapítványt.

Az Alapítvány adószáma: 18049828-1-41

Kézműves dekorációk és művészi elemek

A kézműves dekorációk, mint például a csokoládéval készült díszek vagy a marcipán figurák, mindig lenyűgözik a vendégeket. Próbáljunk meg saját kezűleg készíteni ilyen dekorációkat, és használjuk őket a desszertek díszítésére. Az egyedi, kézműves elemek személyessé és emlékezetessé teszik a desszerteket.

Az új tanév kezdetével érdemes új inspirációkat keresni a desszertek terén. Az ehető virágok, a textúrák és rétegek játékossága, a modern tálalási technikák, a színkavalkád és a kézműves dekorációk mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a vendégeinket lenyűgözzük. Kísérletezzünk bátran, és ne féljünk új dolgokat kipróbálni, hiszen a vendéglátásban a kreativitás és az innováció mindig kifizetődő!

Elérhetőségeink

Telefon: +36-1-4033585, +36-30-1952790

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.