Tippek iskolakezdéshez

Az új tanév kezdete mindig izgalmas és kihívásokkal teli időszak, különösen a Gourmand Középiskolában, ahol a gyakorlati tudás és a szakmai felkészültség kulcsfontosságú. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet és trükköt, hogy gördülékenyen induljon az év.

Szükséges eszközök beszerzése

Az egyik legfontosabb lépés az új tanévre való felkészülés során a megfelelő eszközök beszerzése. Íme néhány alapvető dolog, amire szükséged lesz:

  1. Konyhai eszközök otthonra: Kések, mérőpoharak, spatulák, hőmérők – ezek mind nélkülözhetetlen elemei az otthoni konyhádnak. Ellenőrizd a felszerelésed állapotát, és pótold, ami hiányzik vagy elhasználódott. Feltéve persze, hogy nem csak az iskola tankonyhájában, hanem otthon is szeretnél sütni főzni.
  2. Jegyzetfüzetek és írószerek: A gyakorlati órák mellett elméleti tananyagok is várnak rád. Gondoskodj elegendő jegyzetfüzetről, tollakról, ceruzákról és egy jó minőségű mappáról, amiben rendszerezheted a jegyzeteidet.
  3. Tankönyvek és szakirodalom: Győződj meg róla, hogy minden szükséges tankönyv és egyéb szakirodalom a rendelkezésedre áll. Ha még hiányzik valami, időben szerezd be, hogy ne maradj le az első órák anyagáról.

Megfelelő ruházat

A vendéglátóiparban a megfelelő öltözék elengedhetetlen. Fontos, hogy kényelmes és praktikus ruházatot válassz, ami megfelel az iskola követelményeinek is.

A konyhai gyakorlatokhoz szükséged lesz megfelelő munkaruhára, amely magában foglalja a szakácskabátot, szakácsnadrágot, kötényt és kényelmes, zárt cipőt. Ezek nemcsak a higiéniai előírások miatt fontosak, hanem a saját biztonságod érdekében is.

Kedves Szülők!

Előre is köszönjük, ha adójuk 1%-ával támogatják iskolánk fenntartóját, a GOURMAND Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakképzési Alapítványt.

Az Alapítvány adószáma: 18049828-1-41

Lelki felkészülés

Az új tanév nemcsak fizikai, hanem lelki felkészülést is igényel. Íme néhány tipp, hogyan készülj fel mentálisan:

  1. Pozitív hozzáállás: Az iskolakezdés rengeteg új lehetőséget tartogat. Próbálj meg pozitívan hozzáállni az új kihívásokhoz, és gondolj arra, hogy minden nap egy lépés a céljaid felé.
  2. Időbeosztás: Készíts egy heti időbeosztást, amelyben helyet kapnak a tanórák, a különórák, a tanulás és a szabadidő is. Ez segít abban, hogy kiegyensúlyozott maradj, és elkerüld a stresszt.
  3. Célkitűzések: Tűzz ki magad elé reális célokat az új tanévre. Legyenek ezek akár tanulmányi, akár személyes célok, fontos, hogy legyen valami, ami motivál és inspirál.

Ha követed ezeket a tippeket és trükköket, biztosan sikeresen indul majd az éved a Gourmand Középiskolában. Sok sikert kívánunk az új tanévhez!

Elérhetőségeink

Telefon: +36-1-4033585, +36-30-1952790

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.